بررسی و آسیب‌شناسی وضعیت کنونی هویت و فرآیند هویت‌یابی و همچنین  بررسی آسیب شناسی، بسترهای فرهنگ و نقش این بسترها و بازنمایی هویت ایرانی و اسلامی استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و فناوری دیجیتال از دیگر محورهای اصلی این همایش محسوب می‌شوند.

گردشگری کودک یکی از ظرفیت‏‎های مغفول در حوزه گردشگری کشورمان است که یزد در اولین گام برای رونق این نوع گردشگری میزبان بزرگترین همایش  ملی «هویت کودکان ایران اسلامی» در آبان ماه است.

به گزارش ایسنا – منطقه یزد، گردشگری کودک یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم استان یزد در صنعت گردشگری محسوب می‌شود که می‌تواند با رونق گرفتن و سرمایه‌‏گذاری منجر به توسعه اقتصادی و جبران کمبود گردشگران به دنبال نوسانات این بخش در کشور شود.

یزد، پس از جهانی شدن و مطرح شدن در دنیا می‌تواند با استفاده از این ظرفیت که در دنیا یکی از درآمدزاترین بخش‌های گردشگری دنیا محسوب می‌شود، به توسعه زیرساخت‌های کودکان نیز منجر شود.

گردشگری کودک برخلاف تصور علاوه بر کودکان شامل تمامی اقشار یک خانواده می‌شود، از این رو اهمیت زیادی دارد و نباید از قابلیت‌های آن چشم پوشی کرد.

«سید مصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا- منطقه یزد، با اشاره به تشکیل کمیته گردشگری کودک در این اداره کل، اظهار می‌کند: این کمیته متشکل از معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش، اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری و جمعی از علاقمندان به فعالیت در این حوزه است که با هدف توسعه فرهنگ و به تبع آن، ایجاد اشتغال در زمینه کودک است.

وی گردشگری کودک را یکی از حوزه‌های پر درآمد در کشورهای فعال گردشگری عنوان و تصریح می‌کند: در بین جاذبه‌های گردشگری کشورهایی مانند پاریس، پکن، توکیو و دیگر کشورهای پر رونق گردشگری در مجاورت جاذبه‌های گردشگری محلی، گردشگری کودکان با ایجاد فضاهای خاص کودکان، درآمد بسیار زیادی را برای این شهرها حاصل کرده است.

این مسئول با بیان این که اماکن گردشگری کودکان منجر به هزینه‌‏کرد والدین و سایر گروه‌های سنی آنها  خواهد شد، ابراز می‌کند: یزد پتانسیل‌های بسیار زیادی مانند حوزه‌های بازی و پارک‌های کوچک در این گردشگری پردرآمد دارد که هر چند این امکانات گسترده نیست اما می‌توان با استفاده از تورهای مختص این نوع گردشگری از این ظرفیت بهره‎مند شد.

وی با بیان این که گردشگری کودک در یزد تنها محدود به تعریف روز جهانی کودک نمی‌شود، می‌گوید: تعریف روز جهانی کودک شامل افراد با سنین کمتر از 18 سال است اما این نوع گردشگری تمامی افرادی که می‏توانند برای این قشر مسائل مختلف را به زبان کودکانه توضیح دهند را دربر می‌گیرد.

فاطمی ادامه می ‎ دهد: زمانی که به تورهای گردشگری، تور گردشگری کودک افزوده شود یا تورهای جداگانه‌ای در این حوزه تعریف شود، به هر خانواده در یک تور، خدماتی متفاوت و متناسب با کودکان آن خانواده ارائه می‎شود.

وی توسعه زیرساخت‌های گردشگری کودک را مستلزم همراهی و مشارکت سرمایه ‎ گذاران بخش خصوصی می‎داند و می‏‌گوید: در صورتی که این گردشگری رونق یابد و بتواند زمینه‌های اشتغال را به خوبی فراهم کند، بخش خصوصی نیز به سرمایه‌گذاری در این حوزه متمایل خواهد شد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اولین اقدام در راستای رونق گردشگری کودک را برگزاری بزرگترین همایش کشوری فرهنگ و هویت اصلی ایرانی برای کودکان در آبان ماه عنوان و اظهار می‌کند: این همایش بزرگ کشوری از زبان کودک، نقاشی و شیوه‌های متفاوت آموزش به کودکان در راستای بیان و توضیح هویت اصیل ایرانی استفاده می‌کند.

وی برنامه‌های گردشگری کودک در زمینه عاشورا به زبان کودکان را نیز یکی از دیگر برنامه‌های مرتبط با این بخش می‏خواند و می‌گوید: عاشورا از نگاه کودکان یکی از برنامه‌هایی بود که با همت کمیته گردشگری کودک و با استقبال بسیار خوبی در دهه اول محرم امسال در یزد برگزار شد.

«سعیده بهادرزاده» معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش وپرورش استان یزد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی «هویت کودکان ایران اسلامی» در دوره پیش دبستانی به میزبانی یزد، اظهار می‌کند: این همایش ویژه گروه سنی ۴ تا ۹سال است که در 30 آبان ماه به میزبانی معاونت آموزش ابتدایی استان برگزار خواهد شد.

وی اضافه می‌کند: مهلت ارسال آثار به این همایش  5 مهر ماه تا 5 آبان‌ماه بوده که به صورت مجدد تا 20 آبان‌ ماه تمدید شده است.

این مسئول در مورد آثار ارسالی به این همایش نیز تصریح می‌کند: آثار شامل مقاله، فیلم کوتاه، قصه‌گویی، عکس، آواها و نواهای بومی-محلی و دکلمه خوانی خواهد بود.

وی نقش معارف و متون دینی، هنر و ادبیات در هویت‌یابی کودکان را یادآور می‏شود و تصریح می‌کند: محورهای راهکارهای اجرایی در جهت کمک به شکل ‎ گیری و تقویت هویت ایرانی و اسلامی کودکان، شناسایی موانع هویت‌یابی کودکان در دوره پیش‌دبستانی، بحران هویت و اختلال در شکل‌گیری هویت اسلامی و ایرانی کودکان آسیب ‎ پذیر و الگوهای عملیاتی از محورهای این همایش است.

بهادرزاده ادامه می‌دهد: بررسی و آسیب‌شناسی وضعیت کنونی هویت و فرآیند هویت‌یابی و همچنین  بررسی آسیب شناسی، بسترهای فرهنگ و نقش این بسترها و بازنمایی هویت ایرانی و اسلامی استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و فناوری دیجیتال از دیگر محورهای اصلی این همایش محسوب می‌شوند.

وی همچنین با بیان این که در این همایش تمامی فعالان حوزه کودک و افراد علاقمند شامل مربیان، معلمان و اساتید کلیه دوره‌های مختلف تحصیلی، دانشجویان، پژوهشگران، صاحب نظران و کارشناسان دعوت هستند، عنوان می‏‌کند: وزیر آموزش و پرورش، معاونین وزیر، مدیران کل‌ آموزش و پرورش و روسای دوره اول آموزش ابتدایی و پیش دبستانی از سراسر کشور در این همایش حضور خواهند داشت.

  • نویسنده : حسینیان
  • منبع خبر : ایسنا یزد