یک فعال محیط زیست رکوردشکنی در شاخص آلودگی هوا و ترافیک در یزد و برخی شهرستان‌های آن‌را، شگفت‌انگیز و معجزه‎ای معکوس خواند و گفت: کشوری که تعداد بیمارستان‌ها و داروخانه‌هایش بیشتر از باشگاه‌ها و موزه‌ها و کتابخانه‌هایش باشد در مسیر توسعه پایدار حرکت نمی‌کند.

به گزارش مهرنوشت، محمد درویش به مناسبت گرامیداشت هفته ملی هوای پاک در گردهمایی با حضور مسئولین استانی و مدیران صنایع استان یزد که در سالن شهید منتظرقائم استانداری حضور داشتند، طی سخنانی اظهار کرد: یزدی‌ها نشان داده‌اند که عاشق ایران هستند و به «ویل دورانت» نشان دادند که می‌توان در سرزمینی بی‌بهره از رودخانه نیز تمدن ایجاد کرد.

وی با اشاره به ایجاد این تمدن‌ها با حفر قنوات و کاریزهایی در زیر زمین، گفت: مجموع طول کاریزهایی که ایرانیان با مشارکت شگفت‌انگیز خود ایجاد کردند معادل هفت برابر مسافت زمین تا کره ماه است و مردمانی که به «قنات و قنوت و قناعت» شهره هستند، در این رابطه اسوه بوده‎اند.

وی در ادامه با قرائت شعری از وحشی بافقی شاعره پرآوازه استان یزد، به درایت و فهم این شاعر نامدار در مورد طبیعت اشاره کرد و گفت: امروز در حوزه منابع طبیعی درگیر کارزاری برای مقابله با جمع آوری چوب‌های خشک کف جنگل‌های کشور هستیم چرا که معتقدیم همین چوب‌های خشک نیز بخشی از این اکوسیستم و تاثیرگذار در حفظ و بقای جنگل‌ها هستند و این شاعر بافقی به نوعی در شعر خود به چنین موضوعاتی می‌پردازد.

درویش در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آمارهای ارائه شده از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مبنی بر این که ایرانیان برای درمان بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا و خسارات آن ۱۲.۱ میلیارد دلار از سرمایه‌های خود را هزینه می‎کنند، تصریح کرد: این در حالی‌است که در پیش‌نویس بودجه ۱۴۰۴ کشور با لحاظ قیمت دلار ۶۵ هزار تومان، ۹۸.۵ میلیارد دلار است.

وی تاکید کرد: همه کسانی که تاکنون در گردش چرخ اقتصاد کشور فعالیت داشته‎اند، باید بدانند که با مصلحت‌اندیشی‌های گذشته و زیر پا گذاشتن مسائل زیست محیطی نه تنها GDP(تولید ناخالص ملی) را در کشورمان افزایش نداده‌اند بلکه خسارت‌های جبران ناپذیری را به کشور افزوده‌اند.

وی با اشاره به آمارهای ارائه‌شده توسط وزیر بهداشت دولت سیزدهم، تلفات سالانه آلودگی هوا در تهران را هفت‌هزار نفر ذکر کرد و مدعی شد: این خسارت در سطح کشور حدود ۵۰ هزار نفر است و این در حالی‌است که در آمارهای ارائه شده‌ی مرکز پژوهش‌های مجلس نیز خساراتی مانند بروز افسردگی‌ها، ناتوانی‌ها و کاهش شدید دایره خلاقیت‌ها در جامعه نیز لحاظ نشده است.

این فعال محیط‌زیست در ادامه رکوردشکنی یزد و برخی شهرستان‌های استان در آلودگی هوا را به‌رغم گستردگی وسعت و تراکم اندک جمعیت، معجزه‌ای معکوس خواند و گفت: شاخص هوا در اردکان با جمعیت کمتر از ۱۲۰ هزار نفر به ۶۰۰ رسیده در حالی که شاخص بیش از ۱۰۰ نشان‌دهنده شرایط بحرانی است.

وی با پیش بینی این وضعیت نگران کننده برای دیگر شهرستان‌های یزد، تاکید کرد: نباید اجازه بدهیم در استانی که فخر معماری جهان و در انواع گردشگری دارای پتانسیل‌های فراوانی است، به نحوی رفتار شود که سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری آن به مخاطره بیافتد چرا که حجم قابل‌توجهی از سرمایه‌‎گذاری‌های صورت گرفته در این کهن‌ زادبوم با آلودگی‌های زیست محیطی از بین خواهد رفت.