اهداف صداوسیما روشن است و نیازی به تحلیل ندارد، زیرا هرگاه کسی اراده به حل یکی از مسائل کشور داشته است، صداوسیما علیه او برنامهریزی کرده و سخنانی را مطرح نموده که در شأن ملت ایران نبوده است. در زمان مذاکرات برجام درسالهای پیش، قبل از آنکه خارجیها علیه برجام فضاسازی کنند، صداوسیما شروع کرد. اتفاقاتی در ایران رخ داد که افراطیون در خارج هم به نوعی دیگر انجام میدادند. همه اینها لبههای تیغی برای قیچیکردن برجام شدند. به دلیل بروز این اقدامات زمینههایی در ایران پیدا شد و ترامپ نیز با استفاده از این زمینهها از برجام خارج شد تا تحریمهای خطرناک علیه ملت ایران بازگردد.
اگر تمام نهادها و ارگانها به ویژه صداوسیما با دولت، وزارتخارجه و سیاستهای کلی بهتر همراهی میکردند، این رویدادهای تلخ انجام نمیگرفت. چرا عربستان سعودی اینگونه علیه ایران موضع تند میگیرد؟ زمینه این موضوع را همین گروه دلواپسی که بعضی از آنها گاها وابسته به صداوسیما بودند، فراهم کردند. اتفاقاتی که در سفارت عربستان و انگلستان رخ داد، در کنار سنگپراکنی کردن و شیشه شکستن، از سوی همین افراطیون انجام گرفت.
در تاریخ ثابت خواهد شد که همین رویکردها به کشور ضربههایی اساسی وارد کرد. کشوری از حیث تورم، بیکاری، معیشت و دهها مسأله دیگر، درگیر مشکلات اقتصادی است. بسیاری از کارخانهها در آستانه تعطیلی هستند و بسیاری از مردم زیر خط فقر زندگی میکنند. از سوی دیگر گروههای تند اینگونه فشار اقتصادی به کشور وارد میکنند.
مذاکرات وین به خوبی هدایت و راهنمایی میشود، این برنامه یکی از اقدامات مثبت دولت در دوره کنونی بوده و هست اما صداوسیما هیچ عمل مثبت و دارای نفعی که از سوی این دولت انجام شود را بازتاب مطلوب نمیدهد. برعکس فیلم گاندو که یکی از رویکردهای خطرناک در صداوسیما بود که دروغها و تهمتهایی را در خود داشت و نشان میداد در جای جای کشور رخنههای امنیتی وجود دارد اما وزارت امور خارجه است که از سوی عدهای تخریب میشود.
در منظومه دولت، یکی از وزرایی که بسیار موفق عمل کرده و سیاستهای خوبی داشت، آقایظریف است. شاید بتوان از برخی جهات به او انتقاد کرد اما با خردی که او در حوزه مسئولیت خود نشان داد، خارج کردن ایران از انزوا بود. صداوسیما نیز بدین شکل علیه وزارت خارجه فیلم پخش کرد. کسان دیگری در محلهای دیگری رخنه میکنند و میگویند، رخنهگاه امنیتی ما وزارت امور خارجه است. مسئولان، بزرگان این کشور باید تذکرات صریح به صداوسیما بدهند.
هر دولتی که به کام صداوسیما نباشد، علیه او اقدام میکند، چه دولت دوم خردادی باشد و چه دولت حسن روحانی. دولت منتخب این افراد، دولت احمدینژاد بود که عاقبت آن مشخص شد. مذاکرات وین با حضور غیرمستقیم آمریکا انجام میگیرد و نباید در این خصوص به مردم چیز دیگری گفته شود. طرف مذاکره ایران در برجام آمریکاست و بر همین مبنا ممکن نیست، آمریکا در این مذاکرات نباشد.
- نویسنده : محمدتقی فاضل میبدی