به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مهرنوشت، سیدعلی اکبر کلانتر در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با بیان فرازی از نامه حضرت به والی مصر که فرمودهاند: «بدان که رشته حیات کشور در دست بازرگانان و هنرمندان است که سرچشمه منافع جامعه میباشند و بدون آنها مملکت تهیدست میشود» گفت: حضرت سپس توصیه میکنند که «از هرگونه مساعدت و تشویق آنان خودداری مکن و آن را نیک احترام گذار.»
وی با بیان اینکه ایشان همچنین در انتهای نامه اشاره میکنند که «اینان سر آشوب و فکر فتنه ندارند و بیش از همه به آرامش و سکون محیط خود علاقهمند هستند زیرا نخستین حربهای که از انقلاب بر پیکر جامعه وارد میشود بازار و کسبه و تجار را در هم خواهد شکست.» حکمت این سخن گوهربار را به عینه در یزد دیدیم به نحوی که دیگر اثری از کارخانههای مصادرهشده جنوب، درخشان، اقبال، سعادت نساجان و آقا نیست و یزدباف و افشار هم بهسختی نفس میکشند.
مهندسی ضعیف توزیع در بورس کالا
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد در ادامه با اشاره به مهندسی توزیع در بورس کالا اعم از پتروشیمی و فلزات، بیان کرد: بیشتر تولیداتی که در بورس کالا عرضه میشود، مواد اولیه صنایع پاییندست خود هستند و میزان تولید آنها هم غالبا بیش از نیاز کشور است؛ پس چرا دائم با کمبود مواد اولیه مواجه هستیم؟ چرا این مواد به وفور و با قیمتهای بالاتر در بازار سیاه و حوزه دلالی وجود دارد؟ و چرا بعضا رقبای خارجی ما مواد اولیه خودشان را ارزانتر از تولیدکننده داخلی به دست میآورند؟
وی در ادامه تصریح کرد: وقتی شما کالایی را صادر میکنید ارزش افزوده ندارید، مالیات ۲۵ درصدی را نمیپردازید، مشوق صادراتی هم دارید، ارز هم کسب میکنید، این موارد به خودی خود با دردسر کمتر، عامل کسب سود مضاعف۵۰ درصدی میشود. بنابراین عدهای میکوشند تا با دور زدن دستورالعملهای بورس، به این سود و منافع دست یابند.
این عوامل باعث میشود به صورت خودجوش، مافیا ایجاد شود و سلاطین ورق آلومینیم، ورق آهن، بیلت، میلگرد و محصولات پتروشیمی تیشه بر ریشه صنعت بزنند. کلانتر افزود: کشور سالهاست با این گره درگیر است. عدهای هم سعی کردند با بازدید میدانی یا دریافت گزارشات ماهانه واحدهای تولیدی مشکل را حل کنند اما نشد. از ابتدا هم معلوم بود که این روش عملی نیست.
بروزرسانی بانک اطلاعات صنعت
کلانتر با اشاره به همکاری خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ایجاد این دیتابانک، افزود: با توجه به اینکه خانه صنعت و معدن یزد از سال ۹۱ درباره ایجاد دیتابانک صنعت استان حرکت کرده و حالا به بلوغ رسیده است، طی دیداری با معاون طرح و برنامهریزی و مدیرکل آمار و اطلاعات این وزارتخانه مقرر شد همکاری نزدیکی برای بهروزرسانی بانک اطلاعات صنعت کشور داشته باشیم.
امیدواریم با کمک نیروهای خیلی خوبی که من در وزارت صنعت، معدن و تجارت دیدهام این پروژه کاملتر هم بشود و دیگر از دست رانت و فساد، جوازهای کاغذی و پروانههای خلقالساعه خبری نباشد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد با بیان اینکه شایسته است وزارت صنعت، معدن و تجارت توزیع سهمیه مواد اولیه و نظارت بر آن را نیز به انجمنهای تخصصی صنایع همگن بسپارد، گفت: اگر این مهم عملی شود دیگر ناگهان نرخ ورق آلومینیوم ظرف یک هفته ۱۰ درصد رشد نمیکند، تغییرات افزایشی و کاهشی قیمتها در شرایط ثبات نرخ ارز رخ نخواهد داد و دیگر مواد پتروشیمی و فلزات که رگ حیات صنایع پاییندست هستند نیز مستقیم بهدست مصرفکننده واقعی میرسد.
فاصله از فناوری روز دنیا
کلانتر در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه قانون جامع و کامل نوسازی و بازسازی صنایع کشور تهیه و اجرایی شود، با اشاره به لزوم بهرهمندی از فناوری روز دنیا در صنعت با حمایت حاکمیت، بیان کرد: از یک طرف محصولات تولیدی در برخی کشورهای فقیر به دلیل هزینهها و دستمزدهای پایین بهویژه در صنایعی مانند نساجی، نرخ تمامشده پایین و قابل رقابتی دارند و از طرفی دیگر کشورهای توسعهیافته دارای صنایع پیشرفته با فناوری بالا، محصولات تولیدی با ارزش افزوده بالاتر، نرخ مناسبتر و کیفیت قابل قبولی دارند که بازارهای منطقهای و حتی داخلی ما را بهراحتی تسخیر میکنند.
از این رو، با توجه به هزینههای مالی تولید در کشور ما به دلیل بهره بالای تسهیلات بانکی، نبود فناوریهای نو و جدید و ماشینآلات فرسوده و نوسازی و بازسازینشده، قدرت رقابت از بخش مهمی از تولید ما سلب شده است که باید برای این مشکل تدبیری اندیشید.