به گزارش مهرنوشت، هر ساله با شروع اسفند ماه و نزدیک شدن به روز های پایانی سال خرید سبزه و ماهی قرمز که یکی سنتهای اصلی مردم ایران است پر رونق میشود، دستفروشان در خیابانها و میادین اصلی شهر مشغول به فروش این نمادهای نوروزی میشوند. در حالی که مردم با شور و شوق فراوان برای تکمیل سفره هفت سین خود به دنبال این محصولات هستند، فروشندگان به ازای هر سبزه و ماهی، قیمتهایی متناسب با شرایط بازار و تورم سالانه دارند. ولی همچنان تقاضا برای این اجناس بسیار بالاست و مردم برای داشتن یک هفتسین کامل، هزینه میکنند.
به طور سنتی در نوروز، سفره هفت سین چیده میشود که چیدمانی از هفت مورد نمادین است که نام آنها با حرف «سین» شروع میشود؛ شامل سبزه، سمنو، سکه، سماق، سرکه، سیب و سنجد. اما بحث برانگیزترین و جنجالیترین عنصر این سفره هفت سین که اتفاقا با «سین» هم شروع نمیشود، ماهی قرمز است؛ خرید ماهی زینتی یا قرمز برای سفره هفت سین یکی از سنت های به جا مانده از گذشته های دور است که هر ساله با نزدیکی به عید باستانی نوروز رونق می گیرد.
عدهای بر این باورند ماهی قرمز خوش شانسی به خانه میآورد و به عنوان مقدسترین ماهیان آن را به حساب میآورند و معتقدند ماهی در هفت سین نشانه زندگی و موفقیت است. رنگ قرمز ماهی نیز در سفره هفت سین سمبل مهربانی، پیروزی و معیشت و برکت است. همچنین حضور یک موجود زنده در هفت سین و شنا کردن ماهی قرمز، نماد پویایی و تحرک معنا شده است. ماهی نماد برج حوت یا همان ماه اسفند است و یکی دیگر از دلایل حضور ماهی قرمز در هفت سین میتواند این باشد که میتوانیم خوبیهای سال گذشته را با خود به سال جدید ببریم.
هادی زارع معاون اداره کل دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه همه ساله مردم بر اساس سنت و آداب و رسوم برای سفره هفت سینشان ماهی قرمز خریداری میکنند، گفت: ماهی قرمز برای انسان و سلامت انسان هیچ خطری ندارد. بر اساس تحقیقات و بررسیهایی که در این زمینه انجام دادهایم تاکنون هیچ گزارشی در کشور مبنی بر وجود بیماری مشترک بین ماهی قرمز و انسان وجود ندارد؛ اما میتواند در صورت عدم رعایت اصول رهاسازی و نگهداری مخاطراتی را برای اکوسیستم طبیعی به همراه داشته باشد.