به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مهرنوشت، نیره پورملائی در نشست خبری که به منظور گرامیداشت هفته محیط زیست برگزار شده بود، با اشاره به ظرفیتهای صنعتی استان یزد، اظهار کرد: صنعتی بودن یزد میتواند منجر به اثرات مخربی بر روی محیط زیست شهری شود.
وی جلوگیری از صدور مجوز برای واحدهای صنعتی جدید از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار سازمان محیط زیست در استان یزد دانست و افزود: برای اولین بار در کشور بزرگترین واحد پایش محیط زیست در استان یزد راهاندازی شده است.
مدیرکل محیط زیست استان یزد در ادامه با بیان اینکه محدوده صنعتی استان روزانه پنج مرتبه مورد پایش زیست محیطی قرار می گیرد، گفت: شهرداری هم باید به عنوان یکی از ارکان توسعه محیط زیست بیش از پیش بر هزینه کرد عوارض نظارت بر واحدهای صنعتی نظارت کند.
پورملایی با اشاره به اینکه درآمد حاصل از نظارت بر واحدهای صنعتی باید در زمینه بهداشت و محیط زیست شهری هزینه شود، تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون اقدامات خوبی توسط مدیریت شهری در حوزه ساماندهی پسماند و نخاله های شهری انجام شده است.
وی مشارکت فعالان محیط زیستی را از جمله نقاط قوت استان یزد در این حوزه دانست و بیان کرد: پویشی توسط فعالان محیط زیست با عنوان «پوسماند» در استان یزد راهاندازی شده که نقش مهمی در کاهش شیرابه زباله ها ایفا کرده است.
مدیرکل محیط زیست یزد ادامه داد: در این پویش پوست میوه ها در یک فضای باز خشک شده و سپس به شهرداری تحویل می شود و در نهایت برای مصارف دامداری ها مورد استفاده قرار میگیرد.
ساماندهی نخاله های ساختمانی با کد هویتی حمل و نقل در یزد
شهردار یزد از اجرای طرح ساماندهی نخاله های ساختمانی خبر داد و گفت: نخاله های ساختمانی با کد هویتی حمل و نقل ساماندهی شده و از تخلیه پراکنده آن جلوگیری شد.
جمال الدین عزیزی بندرآبادی هم در نشست کمیته محیط زیست شورای شهر اظهار کرد: موضوع ساماندهی نخاله های ساختمانی در سطح شهر یزد سال ها مغفول مانده بود که با همت و تعامل دستگاه های مربوطه و شورای شهر یزد به نتیجه رسید.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح ساماندهی از تخلیه پراکنده نخاله های ساختمانی در حومه شهر و آسیب به محیط زیست جلوگیری شد افزود: در حال حاضر پسماندها و نخاله های ساختمانی به صورت کنترل شده جابجا و در محل مشخص دفع می شوند.
شهردار یزد ساماندهی رانندگان فعال در حوزه حمل و نقل خاک و نخاله را اولین گام برای مدیریت اجتماعی و زیست محیطی تخلیه غیرقانونی پسماند ساختمانی دانست و ادامه داد: رانندگان فاقد کد هویتی اجازه ندارند برای حمل و نقل خاک و نخاله ساختمانی در یزد اقدام کنند و برابر قوانین با متخلفین برخورد قضایی صورت میگیرد.
عزیزی عنوان کرد: جمع آوری، نظارت بر تخلیه های غیرمجاز، بازیافت و دفن نخاله های ساختمانی از جمله وظایف سازمان مدیریت پسماند است که جمع آوری توسط سازمان مدیریت پسماند و بخش خصوصی به صورت مکانیزه انجام می گیرد.
وی از دیگر اقدامات انجام شده برای محیط زیست را احداث خط پردازش پیشرفته برای زباله برشمرد و عنوان کرد: این موضوع در مرحله عملیاتی قرار گرفته و در آینده نزدیک افتتاح می شود تا تفکیک زباله ها به صورت مکانیزه صورت گیرد.
عزیزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع ساماندهی کشتارگاه قدیم یزد در محله صدرآباد در راستای حفظ محیط زیست و کاهش آلودگیهای آن افزود: با جمع آوری این کشتارگاه که چندسال قبل صورت گرفته بود در سال گذشته نیز بیش از ۱۰۰ محل ذبح غیربهداشتی در این محله جمع آوری شد که ساکنان این منطقه از وجود این مراکز ابراز نارضایتی داشتند.
وی تصریح کرد: جمع آوری این مکان ها که مشکلات و مسائل بهداشتی و زیست محیطی زیادی داشت رفع شده و در صدد ساماندهی بهتر این محله هستیم تا از حالت حاشیه ای نیز خارج شود.
حفاظت از محیط زیست در گرو تغییر رویکرد مدیریت شهری است
مسئول کمیته محیط زیست شهری یزد هم با بیان این که حفاظت از ظرفیت های محیط زیستی در حقیقت تلاش برای ارتقاء کیفیت زندگی شهری است، گفت: پر کردن خلعهای عملکرد اجتماعی مدیریت شهری در حوزه محیط زیستی اولویت اجرایی کمیته محیط زیست شهری یزد است.
نجمه نادری با اشاره به ضرورت حراست از ظرفیتهای محیط زیست شهری به منظور تأمین سلامت عمومی جامعه و افزایش کیفیت زندگی شهروندان، اظهار کرد: حراست از محیط زیست شهری عزمی همگانی و احساس مسئولیتی مستمر نیاز دارد.
وی افزود: مسئولان و مدیران شهری باید بیش از پیش بحث حفاظت از ظرفیتهای محیط زیست شهری را در اولویت اجرایی خود قرار دهند.
مسئول کمیته محیط زیست شهری شورای اسلامی شهر یزد، توجه به مقوله محیط زیست را تلاش برای زندگی بهتر و نشاط اجتماعی دانست و گفت: پر کردن خلعهای عملکرد اجتماعی شهرداری از جمله اهداف تعیین شده برای کمیته محیط زیست در شهر میراث جهانی یزد است.
نادری آشنا کردن مردم و انجمن فعال با حقوق محیط زیست شهری را از دیگر اهداف کمیته محیط زیست در یزد عنوان و تصریح کرد: انجمنهای فعال محیط زیستی بازوان توانمندی برای حراست از باغات و ظرفیتهای محیط زیست شهری هستند که باید بیش از پیش مورد حمایت مسئولان و دستاندرکاران قرار گیرند.
وی تأکید کرد: مسئولان باید با تدوین برنامههای منسجم و کارشناسی نقش مردم در برنامههای مختلف را مشخص و در تصمیم گیریهای حوزه شهری با ملاک قرار دادن حفاظت از محیط زیست حتما مشارکت عمومی را در اولویت اجرایی بدانند.
وعده راهاندازی مدرن ترین خط پردازش زباله در یزد
جعفر امین مقدم هم با اشاره به راهاندازی مدرن ترین خط پردازش زباله در یزد با ظرفیت ۳۰۰تن در هر شیفت کاری اظهار کرد: امیدواریم این خط تا مردادماه به بهره برداری برسد و در یک بازه سه ساله با موضوعی با عنوان دفن زباله روبرو نباشیم البته در آینده نزدیک طرح جامع مدیریت پسماند نیز رونمایی می شود.
وی در ادامه از طراحی نرم افزاری جهت جمع آوری پسماندهای خشک خبر داد و افزود: متاسفانه جمع آوری پسماند خشک در ایران موفق نبوده و دلیل آن هم این است که به پسماند نگاه اقتصادی صورت نگرفته است.
معاون خدمات شهری شهرداری یزد گفت: در این نرم افزار تلاش شده کیف پولی طراحی شود که قابلیت هزینه کرد در شبکه شتاب یا شبکه گسترده فروشگاه های شهری را داشته باشد.
امین مقدم تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰درصد از زبالهها در مبدا خشک هستند که تنها چهار درصد آن ها جمع آوری می شود و امیدواریم با اجرای این طرح تا سه سال آینده این رقم به ۲۰ درصد برسد.
وی تخصیص اعتبار مناسب به طرح جداسازی آب شرب در حوزه فضای سبز شهری، نگهداری درختان با روش علمی برای شناسنامه دار کردن، شناسایی آسیب ها و درمان آن ها را از دیگر اقدامات مدیریت شهری در یزد جهانی دانست و بیان کرد: ما برای جمع آوری زباله ها از پیمانکاران کشوری استفاده میکنیم که هم از دانش وهم امکانات خوبی برخوردار است.