به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مهرنوشت، محمدعلی طالبی با اشاره به اینکه لازم است اندیشکدههای تخصصی داشته باشیم و تاثیرگذاری آنها را در عرصههای مختلف ببینیم، اظهار کرد: وجود اندیشکدهها فضای بهتری برای تصمیمگیران فراهم خواهد کرد و به نوعی سیاستگذاری علمی برنامههای دولت با مشارکت بخش خصوصی نیز فراهم میشود.
وی با اشاره به اینکه اندیشکدهها در این مسیر ابزاری قدرتمند برای کمک هستند، افزود: به طور مثال در استان یزد اندیشکده صفا از جمله عناصر تأثیرگذار در بحث گفتمانسازی اقتصاد دانشبنیان است که با استفاده از ظرفیت اندیشهورزی خود، تاکنون کمکهای شایانی به مدیریت استان در این حوزه داشته است.
استاندار یزد در ادامه با بیان اینکه کشور در حوزه اندیشه ورزی با خلاءهای جدی روبروست، گفت: رمز پیشرفت بسیاری از کشورهای دنیا وجود اتاق فکر و اندیشکدههای پرقدرت است که موضوعات اولویتدار جامعه را بررسی و برای رفع آنها راهبردهای مختلفی ترسیم میکنند.
طالبی با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما به این بخش توجه جدی نشده و در این زمینه ضعیف هستیم، خاطرنشان کرد: جدیترین انتقادی که به دانشگاهها مطرح میشود این است که با اولویتهای روز حرکت نکردند و در حوزه اندیشه ورزی چند گام عقب هستند و همراه با نیازهای عمومی جامعه جلو نیامدند و تاکنون بار اصلی اندیشهورزی روی دوش مرکز تحقیقات ریاستجمهوری و مرکز پژوهشهای مجلس بوده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر فضا برای رشد اندیشکدهها فراهم است و در استان نیز اولین اندیشکده به نام اندیشکده صفا راهاندازی شده است، تصریح کرد: شایسته است اندیشکده صفا نیز لینک ارتباطی را با دستگاههای استان فراهم کند و بر اساس موضوعات اولویتدار جامعه شاهد تاثیرگذاری آن در سطح استان و کشور باشیم.
استاندار یزد با اشاره به اینکه حوزه اندیشهورزی زود بازده نیست و سالها طول میکشد تا تاثیرات آن دیده شود خاطرنشان کرد: سیستم سیاستگذاری و حوزه تعاملات دولت با بخش خصوصی در سالهای آتی بهره بیشتری از حضور اندیشکدهها خواهند برد و بیشتر این تاثیرگذاری را خواهیم دید.
- منبع خبر : فارس