مهرنوشت- دبیر شهر جهانی زیلو از اختصاص پنج میلیارد ریال اعتبار برای توسعه، ترویج، معرفی زیلو در بودجه‌ی ۱۴۰۰ شهرداری شهرجهانی میبد خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مهرنوشت، اولین دیدار شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر میبد با انجمن صنفی زیلوبافان، بعد از انتصاب شهردار به عنوان دبیر شهر جهانی زیلو با هدف بررسی مشکلات و نیازهای زیلوبافان صورت گرفت.

علیرضا نقوی؛ شهردار شهر جهانی میبد ضمن انتقاد از انجام فعالیت‌ها و موازی کارها اظهار داشت: به دلیل عدم وجود نهاد یا مجموعه‌ای که بتواند کارها را ساماندهی نماید فعالیت‌هایی به صورت موازی انجام شد مثلاً جهاددانشگاهی، میراث فرهنگی، شهرداری، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و … در مناسبت‌های مختلف برنامه‌های مجزایی برگزار می‌کردند ولی برای جمع‌آوری و ارسال گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اطلاعات ناقص و پراکنده بود.

وی از اختصاص پنج میلیارد ریال جهت دبیرخانه شهرجهانی در سال ۱۴۰۰ خبر داد و عنوان کرد: بعد از ابلاغ حکم دبیری شهرجهانی زیلو، مبلغ پنج میلیارد ریال برای دبیرخانه شهرجهانی درنظر گرفتیم که با تصویب در شورای شهر، اجرایی می‌شود.

دبیر شهر جهانی زیلو افزود: اعتبار پنج میلیارد ریال براساس ضوابط و دستورالعمل‌ها در کارهای عمرانی، حمایتی از زیلوبافان، آموزش شهروندان و توسعه، ترویج و معرفی این هنرصنعت در کشور هزینه خواهد شد.

شهردار میبد در خصوص ارائه تسهیلات به زیلوبافان، قول مساعد داد و خاطرنشان ساخت: با تنظیم لایحه و ارائه به شورای شهر، در راستای معافیت، توسعه کارگاه‌های زیلوبافی می توانیم مسیر پیشرفت و معرفی این هنر صنعت را هموارتر و وسیع تر از گذشته نماییم.

نقوی با اشاره به اهمیت اصالت و شناسنامه اثر عنوان کرد: بحث مهمی که خوشه زیلو در حال پیگیری و انجام آن است، اصالت و شناسنامه اثر است و بایستی یکسری استانداردهایی برای زیلوی برتر داشته باشیم؛ در فروش‌ها بخصوص فروش‌های اینترنتی گواهی اصالت اثر در اعتمادی که خریداران می کند تاثیر بسزایی خواهد داشت.

وی در ادامه گفت: با توجه به مشکلات شهروندان در آدرس دهی، در دوره شورای پنجم کمیته نامگذاری شهر میبد تشکیل گردید که باتوجه به اهمیت زیلو و احیای این هنرصنعت، نام زیلوبافان بر روی بلوار حدفاصل میادین سرامیک سازان و کشف الاسرار و برخی از نگاره های زیلو برروی برخی از گذرها نهاده شده است.

دبیر شهر جهانی زیلو از ایجاد بازارچه دائمی در بام میبد خبر داد و افزود: با توجه به اجرای پروژه مجموعه تفریحی، گردشگری بام میبد، پردیس های باغ سفال، باغ زیلو و بازارچه صنایع دستی در فاز دوم این مجموعه دیده شده است همچنین استفاده از نگاره های زیلو و سفال در طراحی و مبلمان پارکی با هدف معرفی بهتر این هنر صنعت برای مسافران داخلی و خارجی در نظر گرفته شده است.

نقوی از ایجاد بازارمرکزی زیلو در مکان انجمن صنفی زیلوبافان استقبال کرد و گفت: این مکان به عنوان بازار مرکزی زیلو بایستی فضای مناسب و جذابی برای توریست و گردشگر با هدف آشنا شدن با این هنر صنعت و خرید زیلو را دارا باشد و در این زمینه شهرداری و شورای شهر همکاری لازم را انجام خواهند داد.

در پایان نقوی از حمایت‌ها و پیگیری‌های معاون صنایع دستی وزارت میراث تقدیر و تشکر کرد و افزود: حمایت‌های مقام عالی وزارت جناب دکتر مونسان و معاونشان سرکار خانم محمودیان در این دوره بی‌سابقه بوده است.