مهرنوشت-رئیس بنیاد نخبگان یزد با اشاره به لزوم بهره گیری از ظرفیت اندیشکده ها برای رفع مشکلات استان گفت: فعالیت اندیشکده صفا در استان یزد می‌تواند الگویی برای کشور باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مهرنوشت، سیدمهدی کلانتر با انتقاد از غفلت و بی توجهی مجلس نسبت به ظرفیت اندیشکده‌ها اظهار داشت: متاسفانه لایحه بودجه ۱۴۰۰ از ظرفیت اندیشکده‌ها بی‌بهره است و برحسب شنیده‌ها به نظر می رسد کلیات لایجه بودجه ۱۴۰۰ مورد تایید نیست.

از غفلت کشور نسبت به ظرفیت اندیشکده‌ها ابراز تعجب و اظهار کرد: این در حالیست که اندیشکده‌ها با درجه‌ای بالاتر و تخصصی‌تر از اتاق‌های فکر و بدون هیچ گونه فعالیت و نقش اجرایی می‌توانند در مسائل متعدد مشاوره بدهند.

وی با بیان این که در مسائل مهمی مانند تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۰ باید از ظرفیت اندیشکده‌ها استفاده می‎شد، گفت: البته شنیده‌ها حاکی از این است که کلیات لایجه بودجه مورد تایید نیست، در حالی که ساعت‌ها و ماه‌ها برای تدوین این لایحه زمان صرف شده و زحمات زیادی را کارشناسان متحمل شده‌اند.

وی افزود: هرچند انتظار می‌رفت که لایحه بودجه ۱۴۰۰ تنها نیازمند اصلاحات و بعضاً چکش‌کاری‌های جزئی باشد اما گویا اکنون کل برنامه‌ریزی قابل قبول نیست.

کلانتر با بیان این که دیدگاه اندیشکده‌ها بالاتر و وسیع‌تر و بیرونی است، گفت: اندیشکده‌ها فراتر از دستگاه‌هایی مانند سازمان برنامه و بودجه به مسئله نگریسته و مشکلات، پیش‌بینی‌ها، کمبودها و سایر جوانب را مورد بررسی قرار می‌دهند.

وی توجه به مسائل زیست محیطی، حمل و نقل، محدودیت‌های متعدد و سایر مسائل مربوط به گذشته و آینده را از موضوعات مورد بررسی توسط اندیشکده‌ها خواند و گفت: فعالیت اندیشکده‌ها هیچ تداخلی با فعالیت دستگاه‌های اجرایی ندارد و باید بپذیریم که این نهادها مایه دردسر نیستند و راهکارهای علمی و تفکراتی را ارائه می‌دهند.

رئیس بنیاد نخبگان استان یزد با تاکید بر وجود ۸۰ درصد اندیشکده‌های دنیا در کشورهای پیشرفته امریکایی و اروپایی، تصریح کرد: در دنیا جز مسائل امنیتی و نظامی که در بسیاری از موارد حاوی اسرار محرمانه است، همه مسائل می‌توانند متناسب با خرد جمعی و با در نظر گرفتن تفکر عمومی و راهکارهای متعدد اندیشکده‌ها مورد بررسی قرار گیرند.

وی با تاکید بر این که فعالیت اندیشکده‌ها تنها با وجود شفافیت عملی می‎شود، گفت: البته اندیشکده‌های بعضاً غیرفعال و غیراستانداردی نیز وجود دارند، اما در کنار این موارد اندیشکده‌های یاری‌گر و استاندارد و فعال نیز هستند که شامل ۶۰ اندیشکده دارای پروانه فعالیت در کشور می‌باشند.

کلانتر به ظرفیت اندیشکده بسیار فعال «صفا» در یزد نیز اشاره کرد و گفت: فعالیت این اندیشکده می‌تواند به رفع مشکلات استان، کمک و الگویی برای کشور باشد.