به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مهرنوشت، مصطفی سراج در نشست با مدیران مراکز توانبخشی و مراقبتی شبانه روزی و روزانه بهزیستی استان یزد اظهار داشت: بهزیستی خدمات مناسبی برای سالمندان دارد اما اگر برنامه ریزی مطلوبی در این زمینه نباشد در قطعا سونامی سالمندی را در پیش خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در یزد پیشگیری از معلولیت ها با اجرای طرح های مشاوره و آزمایش ژنتیک شاخص بالایی دارد و تلاش بسیاری در این راستا صورت گرفته است ادامه داد: اختلالات بینایی و گفتاری در استان یزد شیوع بالایی دارد و در حوزه پیشگیری از معولیت ها نیازمند اقدامات بیشتری است.
سراج، یزد را نماد تلاش هوشمندانه و حرکت های خیر و الگویی در کشور دانست و ادامه داد: پیشرو بودن یزد در بسیاری از برنامه های بهزیستی باعث شده بسیاری از طرح های عملیاتی در این استان اجرایی شود.
مدیرکل مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور رتبه اول بهزیستی استان یزد در حوزه توانبخشی را یادآور شد و گفت: یزد فعالیتهای جدید و جایگزین را در ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت اولویت قرار داده است.
وی در خصوص اقدامات بهزیستی در حوزه مراکز شبانه روزی گفت: برقراری مستمری برای مددجویان مراکز شبانه روزی پیگیری شده و امیدواریم سال ۹۸ این موضوع نیز اجرایی شود.
مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی بهزیستی کشور با تاکید بر اجرای طرح مراقبت در منزل بیان داشت: برای فراهم کردن شرایط حضور خانواده در کنار افراد دارای معلولیت در طرح مراقبت در منزل حمایت بودجه ای بیشتری اعمال کرده ایم.
وی همچنین از برقراری ردیف درمان برای کودکان مجهول هویت در سال ۹۸ خبر داد و گفت: خدمات دندانپزشکی به کودکان کم توان ذهنی نیز در مراکز تعریف کرده ایم.
سراج با بیان اینکه ارائه خدمات درمانی به جامعه هدف بهزیستی وظیفه بهداشت و درمان است گفت: در ورزات بهداشت ارائه خدمات درمانی به مددجویان بهزیستی دیده نشده است و بهزیستی به منظور حل مسئله درمان مددجویان ورو کرده است.
مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی بهزیستی کشور بر بهبود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت تاکید کرد و اظهار داشت: برای این منظور به تقویت ورزش در مراکز پرداختیم و در حال حاضر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیئت دولت برای نهادینه کردن ورزش در مراکز گرفته ایم.
وی افزود: بعد از مراکز، ورزش را برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در خانواده می بریم و چون جنبه درمانی دارد ردیف اعتباری برای آن برقرار کردیم.
مصطفی سراج با بیان اینکه سالانه ۴ تا ۵ برابر فوتی های ناشی از تصادفات معلول به کشور افزوده می شود گفت: این تعداد افراد دارای معولیت علاوه بر هزینه های اقتصادی غرامت عاطفی و اجتماعی نیز به جامعه تحمیل می کند.
وی افزود: تلاش ما بر ارائه خدمات همه جانبه است و در همین راستا حق پرستاری را در قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت دیده ایم و حق مددکاری را نیز تعریف کرده ایم که منتظر تایید آن هستیم.