مهرنوشت - زندگی ماشینی امروز باعث شده فرزندان ما کمتر تحرک داشته باشند در حالیکه مهمترین رمز سلامتی انسان تغذیه مناسب و ورزش کردن منظم حتی با انجام یک پیاده روی ساده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مهرنوشت، المپیاد ورزشی درون مدرسه‌ای با هدف ترویج فرهنگ ورزش، استعداد یابی، ایجاد انگیزه ورزشی و نشاط در بین دانش آموزان و معلمان در مدارس اجرا می‌شود.

امیر محمد  از دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر یزد گفت:چون خانه ما حیاط ندارد لذا  نمی توانیم ورزش کنیم .

زهرا یکی دیگر از دانش آموزان گفت:ما در آپارتمان زندگی می کنیم و محلی برای ورزش کردن نداریم .

عباسعلی دانافر مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد گفت: توجه به ورزش و تربیت بدنی یکی از راه‌های ایجاد نشاط در بین دانش آموزان است که اگر بخواهیم به اجرای سیاست‌های ۶ گانه سند تحول بنیادین در مدارس بپردازیم با ید به ورزش و درس تربیت بدنی توجه ویژه داشته باشیم.

 

سرمایه گذاری در حوزه ورزش مدارس

دانافرمهم‌ترین راه برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی را سرمایه گذاری در حوزه ورزش و تربیت بدنی دانست و افزود: توجه به حوزه ورزش و تربیت بدنی یکی از راه‌های ایجاد نشاط در بین دانش آموزان است.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش زمینه ساز حرکت‌های فرهنگی در جامعه است، ولی این فرهنگ سازی به تنهایی امکان پذیر نیست.

خلیلی رئیس اداره تربیت بدنی آموزش و پرورش استان یزد  در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ؛گفت: امیدواریم در سال تحصیلی ۹۸-۹۷نزدیک به ۹۰ هزار دانش آموز در قالب ۷۰۰ آموزشگاه به فعالیت‌های ورزشی بپردازند و طبق سند تحول بنیادین  آموزش و پرورش در سال تحصیلی آینده ۱۰۰درصد دانش آموزان در این طرح شرکت کنند.

خلیلی افزود: در حال حاضر ۴۰۰ دبیر ورزش نزدیک به هزار و دویست آموزشگاه در استان یزد فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: اولویت اول ما زنگ ورزش است و در کنار آن فعالیت‌های مکمل این زنگ شامل المپیاد‌های ورزشی و غیره است.

طبق اعلام وزارت بهداشت ۶۰ درصد دانش آموزان در کشور از مشکل قامتی رنج می‌برند و ۳۰ درصد آن‌ها هم اضافه وزن دارند.

 

تغذیه سالم در مدارس نیازمند فرهنگسازی است

رئیس اداره تربیت بدنی آموزش و پرورش استان گفت : با توجه به ارزیابی‎های انجام‌شده، آمار چاقی در بین دانش آموزان، نوجوانان و جوانان استان بالا رفته و کم‎‎تحرکی و چاقی یک ریز فاکتور خطرناک و هشداردهنده است.

خلیلی با توجه به رشد کم‎‎تحرکی در بین دانش‎‎آموزان افزود : در حال حاضر برنامه‎های پیشگیری و آموزش‌های رفتاری  و برنامه‎‎های تغذیه‎‎ای و سبک زندگی سالم در مهدکودک‌ها و در مدارس اجرا می شود.

وی گرایش زیاد خانواده‎‎ها به استفاده از انواع فست فودها و غذاهای آماده را یکی از دلایل چاقی در دانش اموزان دانست وبه خانواده ها توصیه کرد از غذاهای آماده  و پرچرب  خود داری کنند.

 

المپیاد ورزشی درون مدرسه‌ای راهکاری مناسب  برای سلامت دانش آموزان

سعید فخرآبادی کارشناس مسئول تربیت بدنی آموزش وپرورش استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ؛گفت:هدف از برگزاری المپیاد ورزشی درون مدرسه‌ای و تربیت بدنی در مدارس ورزش قهرمانی نیست، بلکه فراتر از آن تربیت و پرورش روانی و اخلاقی دانش آموزان و آموزش‌های لازم برای زندگی است.

فخرآبادی افزود: این المپیاد‌ها دربیش از ۳۰۰ آموزشگاه ناحیه یک یزد در طول سال برگزار خواهد شد.

عباس دهقان معاون تربیت بدنی و سلامت بدنی آموزش وپرورش استان یزد گفت: تقویت هویت ملی و اسلامی، توسعه ورزش همگانی و افزایش آمادگی جسمانی و شناسایی استعدا‌های برتر ورزشی دانش آموزان از دیگر اهداف المپیاد ورزشی درون مدرسه‌ای است.

دهقان افزود: برای رسیدن به ارتقای کیفیت درسی در مدارس باید به سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان توجه شود.

وی گفت: با برگزاری طرح حیاط پویا، دانش آموزان با نشاط و شادابی بیشتری در مدارس حضور می‌یابند.

معاون تربیت بدنی و سلامت فعالیت‌های حوزه تربیت بدنی را در ۶ محور کیفیت، همگانی بودن، برنامه ریزی، اخلاق، مشارکت و فعالیت‌های علمی تخصصی بیان کرد.

یکی از دانش آموزان گفت: وقتی ورزش می‌کنم سرحال و شاداب هستم و درس‌ها رو بهتر متوجه می‌شوم.

زنگ ورزش در دبیرستان ۳ ساعتی اضافه شده، اما دبستانی‌ها همچنان از کم بوددن زمان ورزش ناراضی هستند.

پارسا یکی از دانش آموزان مدارس ابتدایی  گفت: تا میایم ورزش کنیم باید بریم کلاس ،درمدرسه خیلی زمان ورزش نداریم .

یکی دیگر از دانش آموزان گفت: با اجرای طرح حیاط پویا دانش آموزان در حیاط ورزش می‌کنند.

 

ورزشی همگانی با امکانات کم؟!

خلیلی رئیس اداره تربیت بدنی آموزش و پرورش استان افزود: با توجه به کمبود تجهیزات و کمبود زنگ ورزش در آموزشگاه‌ها،چهار طرح مکمل المپیاد‌های درون مدرسه‌ای، حیاط پویا، ورزش صبحگاهی و کانون‌های درون مدرسه‌ای را برای مدارس در نظر گرفتیم و مدارس ما ملزم به اجرایی کردن این طرح‌ها هستند.

۱۳ میلیون دانش آموز در کشور تنها ۳۳ هزار معلم ورزشی دارند و ۶۹ هزار معلم ابتدایی هم معلم ورزش هستند همچنین ۹۰ درصدمدارس غیر دولتی حیاطی برای ورزش کردن ندارند. یکی از دانش آموزان گفت: به دلیل اینکه فضای ورزشی در مدارس کم است فقط میتونیم فوتبال دستی بازی کنیم.

حالا باید دید برگزاری المپیاد ورزشی درون مدرسه‌ای چقدر می‌تواند دانش آموزان را به تحرک و ورزش وادار کند.

گزارش از صدیقه فلاحتی